В Україні хочуть карати за неправильно видані кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть карати за неправильно видані кредити

Кредит&Депозит
1479
Нардепи пропонують карати гривнею за маніпуляції з видачею пільгової іпотеки. За неправильний прорахунок суми кредиту молодим сім’ям та одиноким людям посадову особу Держфонду хочуть оштрафувати на 850-1700 грн. А за порушення черги, коли претенденти з незрозумілих причин опускаються за списком вниз, лобіюється штраф у розмірі 510-850 грн.
Така відповідальність прописана в законопроекті №9482, внесеному до Верховної Ради.
Як розповів його автор, нардеп Юрій Бублик, найчастіше маніпуляції з чергами на пільгові кредити фіксуються в селах і невеликих містах, де найбільш затребуване довгострокове молодіжне кредитування. Нерідко за просування в черзі вимагають хабарі.
«Низка державних фондів, які займаються видачею пільгових довгострокових кредитів на житло молодим сім’ям, маніпулюють сумами і чергами. Люди в селах тривалий час стоять у чергах, щоб взяти участь в таких програмах. Але за фактом дістається кредит далеко не всім, в тому числі через те, що пріоритет в черзі надається тим, хто заплатить. Черги постійно перетасовуються. Штрафи повинні посприяти підвищенню відповідальності посадах осіб фондів, щоб уникнути подальших маніпуляцій», — зазначив Юрій Бублик.
Розглядом адміністративних справ щодо кредитних порушень займатиметься Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.
До речі, портал finance.ua давно аналізує пропозиції з кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас