В Україні набув чинності закон про право вишам здавати в оренду приміщення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набув чинності закон про право вишам здавати в оренду приміщення

Казна та Політика
436
В Україні набув чинності закон № 2661-VIII, який надає право навчальним закладам здавати в оренду приміщення для забезпечення освітнього процесу або обслуговування учнів.
Зазначимо, закон був ухвалений ВР 20 грудня 2018 року.
У пояснювальній записці зазначається, що об’єкти і майно державних та комунальних навчальних закладів не підлягають приватизації або використанню не за освітнім призначенням. Водночас, згідно з технологічними вимогами із забезпечення створення і проведення освітньої діяльності у сфері вищої освіти, передбаченої Ліцензійними умовами провадження освітньої діяльності навчальних закладів, затверджених постановою Кабінету Міністрів, передбачено наявність у виші соціально-побутової інфраструктури, у тому числі пунктів харчування.
Крім того, відповідно до частини 5 статті 29 закону “Про освіту”, наглядова рада навчального закладу має право сприяти залученню додаткових джерел фінансування, і згідно з приписами статті 79, джерелами фінансування суб’єктів освітньої діяльності згідно із законодавством можуть бути доходи від реалізації продукції навчально-виробничих майстерень, підприємств, цехів і господарств, від надання в оренду приміщень, споруд, обладнання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас