"Нафтогаз" компенсує групі "Приват" понад 3 мільйони доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" компенсує групі "Приват" понад 3 мільйони доларів

Фондовий ринок
2508
Лондонський міжнародний арбітражний суд в ініційованому трьома компаніями Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова спорі з НАК “Нафтогаз України” про виконання акціонерної угоди “Укрнафта” зобов’язав держкомпанію оплатити 75% судових витрат позивачів.
Про це йдеться у повідомленні юридичної фірми Fieldfisher, що представляє міноритаріїв “Укрнафти”.
Згідно з повідомленням, НАК повинна буде заплатити з власних коштів понад 3 млн фунтів стерлінгів (3,8 млн доларів).
Як зазначають представники позивачів у релізі, таке рішення суд аргументував тим, що “успішною стороною” є “сторона, що виграла розгляд у цілому”, оскільки суд відмовився оголосити акціонерну угоду повністю недійсною або такою, що не має законної сили.
Коментуючи це рішення суду, партнери Fieldfisher Саймон Слоан і Арік Асланян нагадали, що на початку грудня Високий суд Лондона вирішив скасувати всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського за позовом Приватбанку.
Вони висловили сподівання, що два такі судові вердикти змусять Україну припинити “незаконне та політично мотивоване переслідування” інвестицій Коломойського та Боголюбова в Україні.
Водночас “Нафтогаз” раніше зазначав, що суд Лондона 26 квітня 2018 року скасував дію ключових положень акціонерної угоди.
“Арбітри дійшли висновку, що ключові положення акціонерної угоди між “Нафтогазом” і компаніями Коломойського з корпоративного управління “Укрнафти” є такими, що не підлягають виконанню, оскільки суперечать імперативним нормам корпоративного законодавства України”, – зазначили в “Нафтогазі”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас