Впровадження 8K почнеться в 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впровадження 8K почнеться в 2020 році

Технології&Авто
1742
На CES 2019 ряд IT-постачальників і виробників дисплеїв приділили особливу увагу різноманітним комерційним пропозиціям у сфері відображення і мовлення матеріалів в роздільній здатностіі 8K (вчетверо вище від 4K).
Серед них були присутні не тільки Samsung, LG, Sony, Sharp і Panasonic, але на цей раз і великі китайські гравці: TCL, Skyworth, Konka і Hisense.
Ці компанії вважають, що в найближчі рік-два ринок таких екранів стане зрілим.
Хоча багато брендів почали продавати телевізори 8K, тайванські виробники, як і раніше, скептично ставляться до перспектив цього ринку, вважаючи, що спочатку екрани 8K будуть орієнтовані головним чином не на споживчий ринок, а на такі вузькі сегменти, як медичне обслуговування, промислове спостереження і безпека.
Виробники в тайваньських ланцюжках поставок неохоче включаються в екосистему 8K, оскільки вважають, що комерціалізація мереж 5G відбудеться не раніше 2020 року і що попит на пристрої 8K з боку споживачів буде недостатнім через побоювання високих цін і відсутність достатнього обсягу відповідного контенту.
Не має сенсу використовувати телевізор з високою роздільною здатністю для перегляду матеріалів в 4 або 16 разів нижчої роздільної здатності. Для самих виробників контенту стандарт 8K сильно піднімає вимоги до якості: на таких екранах деталі видно набагато чіткіше.
Зараз майбутнє ринку 8K лежить передусім у руках творців контенту – саме від їхніх зусиль залежить позиція виробників телевізорів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас