Американські виші розробляють нову криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські виші розробляють нову криптовалюту

Фінтех і Картки
1091
Дослідники з семи американських вишів, включаючи Массачусетський технологічний інститут (MIT), Стенфордський університет і Каліфорнійський університет в Берклі, об’єдналися для створення нової криптовалюти.
Як пише Bloomberg, мета розробників – досягти 10 тисяч транзакцій на секунду, що набагато більше можливостей популярних криптовалют.
Для Bitcoin цей показник в середньому становить від 3,3 до 7 транзакцій на секунду, для Ethereum – від 10 до 30. Навіть платіжна система Visa в середньому обробляє близько 1700 транзакцій на секунду.
Нова криптовалюта отримає назву Unit-e. Її планують запустити в другій половині 2019 року.
Unit-e є ініціативою некомерційного фонду Distributed Technology Research (DTR), створеного вченими за підтримки хедж-фонду Pantera Capital, який фінансує проекти в сфері децентралізованих технологій.
Щоб досягти мети в 10 тисяч транзакцій на секунду, DTR деконструюють технологію блокчейн, на яку спирається більшість криптовалют, і працює над поліпшенням кожного її елемента, розповів дослідник проекту і професор електротехніки та обчислювальної техніки в Іллінойському університеті Прамод Вішванат.
На його думку, Bitcoin був проривом, але технологію потрібно масштабувати, щоб вона по-справжньому змінила життя людей і стала глобальними щоденними грошима.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас