Суд у Швейцарії зняв арешт з активів "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд у Швейцарії зняв арешт з активів "Газпрому"

Фондовий ринок
2374
Суд кантону Цуг 16 січня скасував свою постанову, винесену 29 травня 2018 року, про накладення в Швейцарії забезпечувальних заходів на акції “Газпрому” в Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG і на права вимоги “Газпрому” до цих компаній.
Про це повідомляє прес-служба російської компанії.
Як йдеться в повідомленні російської компанії, “Газпром” в подальшому буде захищати свої права відповідно до чинного законодавства.
У свою чергу виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко заявив, що зареєстровані в Швейцарії компанії Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG запевнили судових виконавців, що вони не можуть виконати рішення суду про замороження акцій, що належать “Газпрому”, оскільки акції випущені в документальній формі, і у них таких акцій немає.
“Тобто, цих активів “Газпрому”, за даними цих компаній, в Швейцарії немає, принаймні, їх поки не вдалося знайти. Тому своє рішення про замороження активів “Газпрому”, оскільки вони не знайшлися в Швейцарії, суд в Швейцарії скасував”, – сказав він.
Вітренко нагадав, що відносно випадково “Нафтогаз” раніше знайшов частину цих акцій у Великобританії, і дочірня компанія “Газпрому” змушена була зобов’язатися перед судом у Лондоні нічого з цими акціями не робити до подальшого рішення суду.
“Після цих подій з акціями “Північного потоку”, випущених у документальній формі, які не зрозуміло де знаходяться і кому належать, можна повірити в теорії, що їх роздали “друзям Путіна”, зокрема в Європі, і тому окремі політики в Європі так відчайдушно захищають “Північний потік-2”, – зазначив виконавчий директор.
“Тепер про хороше. Своїм рішенням швейцарський суд підтвердив дійсність рішення арбітражу і можливість примусового виконання цього рішення в Швейцарії, потрібно тільки знайти активи для стягнення. Тому ми продовжуємо шукати активи “Газпрому” в цій країні”, – підсумував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас