Як німці воліють зберігати свої заощадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як німці воліють зберігати свої заощадження

Кредит&Депозит
16205
У третьому кварталі 2018 року в порівнянні з другим кварталом загальна сума грошових активів німців зросла на 76 мільярдів євро – до рекордних 6,053 трлн євро.
Про це повідомляє DPA.
При цьому німці в основному віддають перевагу готівці, а також банківським вкладам, до яких вони можуть отримати доступ в будь-який час. Доходи від акцій, особливо за кордоном, і часток в пайових інвестиційних фондах також сприяли збільшенню цього показника.
У цю суму увійшли кошти, банківські депозити, цінні папери та вимоги зі страхування. Нерухомість при розрахунку фінансових активів Бундесбанк до уваги не брав. Розподіл активів у його даних не вказується.
Популярними видами зберігання заощаджень залишаються готівка та депозити в банках – поточні рахунки, овернайт або строкові депозити. І це при тому, що банки в кращому випадку пропонують мізерні процентні ставки.
Крім того, через інфляцію вкладники в основному гроші втрачають. Свій вибір вони пояснюють тим, що в разі необхідності вони можуть свої заощадження зняти і спрямувати на інші інвестиції.
На кінець вересня на банківських депозитах або у вигляді готівки люди зберігали 2,405 трлн євро – на 31,5 млрд євро більше, ніж у другому кварталі.
Популярні також поліси страхування життя та інші пенсійні вклади. У цьому сегменті заощадження зросли приблизно на 17 млрд – до 2,257 трлн євро.
Небагато жителів ФРН вкладають в акції. Хоча і тут відзначається зростання – до 643,8 млрд євро (2-й квартал: 629,0 млрд євро). А також 595,7 млрд євро додалося в інвестиційних фондах (2-й квартал: 586,3 млрд. євро).
До речі, якщо ви давно розмірковуєте про розміщення депозиту в одному з банків України – зробіть це за допомогою нашої програми «Бонус до депозиту» та отримайте підвищену відсоткову ставку. Ми домовилися з банками, щоб вони платили вам більше.

Взяти депозит з бонусом 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас