У мережі вкрали дані близько 773 млн email-адрес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У мережі вкрали дані близько 773 млн email-адрес

Кримінал
888
Австралійський експерт з кібербезпеки заявив про перший масовий витік даних в 2019-му році. За його даними, постраждали близько 773 млн унікальних email-адрес і 21 млн паролів.
Як передає The Next Web, автралийский експерт з кібербезпеки Трой Хант повідомив про масовий витік унікальних email-адрес.
За словами Ханта, минулого тижня користувачі кілька разів зверталися до нього з проханням перевірити масив даних, який завантажили на файлообмінник MEGA.
Вкрадена інформація вміщала 12 тис. файлів і близько 2,7 млрд записів із загальним розміром в 87 Гб. Кіберексперт заявив, що пізніше файли були видалені з платформи, але вони досі зберігаються на популярному хакерському форумі і вміщають “колекцію з понад 2000 баз даних і комбінацій паролів і email-адрес, які зберігаються тематично”.
Всього повідомляється про витік 773 млн унікальних email-адрес і 21 млн паролів.
“Можливо, це найбільший витік даних після колосального краху Yahoo в 2013-му, який торкнувся майже трьох мільярдів акаунтів. Єдина втіха в тому, що в файлах, які просочилися, немає конфіденційної інформації, наприклад даних кредитної картки”, – пише The Next Web.
Щоб перевірити, чи немає серед украдених даних вашої електронної скриньки, можна скористатися сервісами, які перевіряють email і паролі на предмет їх витоку в мережу.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас