Сервісний бізнес Apple уповільнює зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сервісний бізнес Apple уповільнює зростання

Фондовий ринок
403
Сервісний бізнес, який Apple називала зростаючим джерелом доходів, демонструє уповільнення темпів зростання, повідомили аналітики RBC Capital Markets.
Apple розвиває такі сервіси, як App Store, Apple Music, Apple Pay, iCloud, iTunes і багато інших. Цей бізнес приніс компанії 13% виручки за підсумками 2017 фінансового року проти 8% п’ятьма роками раніше.
За оцінками RBC Capital Markets, в четвертому кварталі 2018 року виручка сервісного підрозділу Apple піднялася на 18%, тоді як експерти раніше передбачали 27-відсотковий підйом.
Однією з причин зниження динаміки доходів аналітики називають слабкі продажі послуг підтримки AppleCare. Оскільки менше людей оновлюють свої продукти Apple так само швидко, як раніше, у клієнтів стає менше можливостей для використання сервісів підтримки компанії.
Ще одним негативним фактором, на думку фахівців, є платежі Google на користь Apple за придбання трафіку, щоб пошукова система першою використовувалася за замовчанням в “яблучних” пристроях. Втім, осяжність цієї угоди все ще залишається обмеженою, тому незрозуміло, як вона буде впливати на фінансові показники Apple, йдеться в записці для клієнтів.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас