У Сумах з лютого дорожчає проїзд у транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сумах з лютого дорожчає проїзд у транспорті

Особисті фінанси
4116
У Сумах з 1 лютого вартість проїзду в тролейбусах складе 4 гривні, що на 50 копійок дорожче, ніж зараз.
Відповідне рішення ухвалено під час чергового засідання Сумського міськвиконкому.
Як йдеться в документі, за який проголосувало 11 з присутніх на засіданні 15 членів виконкому, підвищили тариф «з метою поліпшення якості надання послуг та безпеки пасажирських перевезень на міських тролейбусних і автобусних маршрутах загального користування та у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, вартості енергоносіїв, запчастин і матеріалів».
Таким чином вартість проїзду в сумських тролейбусах прирівнялася до ціни поїздки в автобусах того ж комунального підприємства «Електроавтотранс». Хоча його керівництво просило міську владу підвищити тариф на проїзд у цьому виді транспорту до 5 гривень. Однак та вирішила залишити вартість одного пасажироперевезення на автобусних маршрутах загального користування на попередньому рівні, а підприємству компенсувати 1 гривню різниці вартості економічно обґрунтованого тарифу з міського бюджету.
Для дітей 1-11 класів збережена пільга в 50% від повної вартості квитка. Тому для них проїзд коштуватиме 2 грн як у тролейбусах, так і автобусах.
Вартість місячного проїзного квитка для користування як тролейбусами, так і автобусами становитиме 120 гривень.
Під час засідання міськвиконкому також була спроба внести до порядку денного пропозицію приватних підприємців щодо підвищення ціни на проїзд у маршрутках, яка зараз у Сумах складає 5 гривень, хоча перевізники прагнуть підвищити її як мінімум до 7 гривень. Однак у цьому їм було відмовлено.
Члени виконкому не включили це питання до порядку денного, пообіцявши перевізникам повернутися до його розгляду на наступному засіданні в лютому.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас