На ремонтах київських шкіл розкрадалися мільйони - фіскали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ремонтах київських шкіл розкрадалися мільйони - фіскали

Кримінал
681
У Києві викрили схему розкрадання бюджетних коштів, призначених для ремонту об’єктів комунальної власності.
Про це повідомляє прес-служба ДФС столиці.
Так, групою осіб для участі в тендерних процедурах з надання послуг з капітального ремонту об’єктів комунальної власності на території одного з районів міста Києва було створено низку підконтрольних компаній, які стали переможцями тендеру.
Протягом 2018 року зазначені компанії отримали понад 40 мільйонів гривень бюджетних коштів на капітальний ремонт приміщень музичної школи, загальноосвітньої школи, покрівлі в Центрі дитячої та юнацької творчості, а також капітальний ремонт фасаду житлового будинку в одному з районів.
Однак 24 мільйони гривень з цієї суми були перераховані фігурантами на рахунки 24 підприємств, які входили до складу викритого співробітниками податкової міліції конвертаційного центру. Бюджетні кошти переводилися в готівку через фіктивні підприємства за 10-12% від суми і присвоювалися учасниками цієї “схеми”.
Проведено обшуки. Вилучено 18 печаток, готівку в національній та іноземній валюті в еквіваленті понад 1,5 мільйона гривень, комп’ютерну техніку та телефони. В ході обшуку було також виявлено та вилучено понад 1 000 бойових патронів для автомата Калашникова.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас