Міжбанк: долар починає ранок зі зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: долар починає ранок зі зростання

Валюта
438
У вівторок на валютному міжбанку ми прогнозуємо продовження зростання активності учасників торгів і поступове збільшення котирувань.
Основна причина – зростання попиту на валюту з боку великих гравців на тлі поступового наростання ліквідності в банківській системі при активних спекулятивних спробах розгойдати міжбанк. На ранок вівторка коррахунки банків зросли ще майже на 3,1 млрд гривень – до 57,2 млрд, і у спекулянтів є бажання і гривневі можливості активно попрацювати як “в дві сторони”, так і “на підвищення”.
Вчорашнє вечірнє зростання котирувань, а також достатня активність покупців – стимулюють не тільки спроби спекуляцій, але і притримування валюти експортерами. Їм скоро доведеться розраховуватися з бюджетом, і продавати валюту дорожче їм, звісно, було б приємно.
Крім цього, частина гривні після вихідних вже понеділком клієнти переказали на окремі рахунки в своїх банках для купівлі валюти і вже з сьогоднішнього дня цей попит вийде на торги.
На користь гривні спрацює ще один сезонний фактор – період авансових розрахунків у підприємств з персоналом в середині місяця. Це частково додасть пропозиції на ринку, що може незначно знижувати тиск на міжбанк. Як і вчора – поведінка і курсові інтереси найбільших гравців міжбанку формуватимуть тренд на торгах протягом дня.
Курс долара на Міжбанку – графік:

Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,05 / 28,09
євро – 32,16 / 32,21
російський рубль – 0,418 / 0,419
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас