Хакери обдурили українців на 5 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери обдурили українців на 5 мільйонів гривень

Кримінал
607
Група хакерів обдурила українців на більш ніж 5 мільйонів гривень. Вони брали під контроль комп’ютери, заражаючи їх вірусами, і перераховували з онлайн-банкінгу гроші на свої рахунки.
Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Нацполіції України.
«Використовуючи спеціальні технічні засоби, вони сканували комп’ютери, які підключені до мережі Інтернет, на наявність віддаленого доступу. Надалі використовували створені віруси для отримання повного контролю над ураженим комп’ютером”, – йдеться в повідомленні.
Після цього хакери підбирали паролі для доступу в систему. Користуючись комп’ютером на правах власника, вони отримували доступ до програми онлайн-банкінгу, встановленої на комп’ютері, і перераховували кошти на підконтрольні рахунки або переводили в криптовалюту.
У кіберполіції уточнили, що зазвичай такі дії проводилися в нічний час. При цьому банк не реагував на ці операції, оскільки здійснювалися вони від довіреного користувача. Операція виглядала повністю легітимною.
За місцем проживання учасників злочинної групи, із залученням спецназу КОРД, поліцейські провели санкціоновані обшуки. В ході проведених обшуків вилучили комп’ютерну техніку, додаткові носії інформації та чорнові записи. Вилучену техніку направили на проведення необхідних експертиз.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас