Поміняти систему опалення в будинку можна буде без дозволів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поміняти систему опалення в будинку можна буде без дозволів

Особисті фінанси
10220
Для реконструкції та капремонту внутрішніх інженерних систем (зокрема, систем опалення і вентиляції) не потрібно отримувати дозвіл Держархбудінспекції. Це стосується як житлових, так і нежитлових будівель.
Про це повідомила прес-служба Мінрегіону.
Оновлений Перелік будівельних робіт, що не вимагають документів на їх виконання, і після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію, затверджений постановою Кабміну від 18 грудня 2018 року та набуде чинності після офіційного опублікування постанови.
Дозвіл не потрібно буде отримувати при реконструкції внутрішніх систем:
  • опалення, в тому числі що передбачає встановлення і заміну обладнання індивідуальних теплових пунктів, заміну трубопроводів систем опалення, балансування систем опалення, встановлення балансувальних клапанів та/або витратомірів, зміну типу систем опалення з однотрубною на двотрубну та/або вертикальної на горизонтальну, встановлення або заміну опалювальних приладів, обладнання опалювальних приладів автоматичними регуляторами температури в приміщеннях, встановлення і заміну приладів-розподілювачів та іншого обладнання для обліку теплової енергії;
  • вентиляції;
  • водопостачання та водовідведення, в тому числі, трубопроводів;
  • силових і слабкострумових систем, що забезпечують функціонування будівель і споруд.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас