У "Нафтогазі" розповіли, як дізнатися реальну кількість отримувачів субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" розповіли, як дізнатися реальну кількість отримувачів субсидій

Казна та Політика
736
Повна монетизація субсидій дасть можливість провести верифікацію, яка дозволить відстежити реальну кількість фактичних одержувачів субсидій, заявив глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“Саме давши гроші споживачам, ми зможемо чітко відстежити, які рахунки є фіктивними, тобто виявити, які абоненти не існують, адже гроші крадуться саме через неіснуючих абонентів”, – сказав Коболєв.
За його словами, верифікація (перевірка) рахунків споживачів, які отримують субсидії, дозволить побачити реальну ситуацію з субсидуванням. “Вся проблема монетизації субсидій крутиться навколо простого слова “верифікація” – які рахунки субсидиантів є реальними, а які фіктивними. Якщо це зробити, то ми побачимо дуже цікаву картину, коли реальних людей менше, ніж кількість тих, кому нараховувалися субсидії останні 2-3 роки”, – зазначив Коболєв.
На думку голови “Нафтогазу”, процес верифікації може бути завершено лише після переказу коштів всім реальним споживачам. “Якщо гроші не надходять на рахунок споживачів і ними не можна вільно розпоряджатися, то це не монетизація”, – сказав він. Коболєв також зазначив, що, за даними компанії, абсолютна більшість облгазів мають в своїх реєстрах фіктивні адреси.
“Наведу приклад “Кіровоградгазу”, де після перевірки ми виявили достатню кількість фіктивних адрес в абонентській базі. Враховуючи українські реалії, є ймовірність того, що 90% облгазів також мають фіктивні адреси”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас