Євросоюз починає цільову програму з розвитку штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз починає цільову програму з розвитку штучного інтелекту

Технології&Авто
493
Європейський Союз розпочинає масштабну програму з розвитку штучного інтелекту AI4EU (Штучний інтелект для ЄС). Програма стартує з проведення зустрічі 79 зацікавлених партнерів і представників приватного бізнесу і великих корпорацій з 21 країни.
Повідомлення про це розміщено на сайті Єврокомісії.
«Програма AI4EU об’єднає 79 провідних дослідницьких інститутів, малих і середніх підприємств, великих корпорацій з 21 країни, з метою створити координаційний центр для розвитку ресурсів штучного інтелекту, включаючи базу даних, обчислювальні потужності, засоби і алгоритми. Це дозволить запропонувати послуги і надати підтримку потенційним користувачам цієї технології, допомогти їм провести відповідні випробування і інтегрувати штучний інтелект в виробничі процеси, послуги та продукти», – йдеться в повідомленні.
Єврокомісія окремо зазначає, що AI4EU є платформою, відкритою для співпраці, яка надає можливості для перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців, які залучаються до її реалізації.
Проект, лідером якого є французька компанія Thales, отримав загальне фінансування в обсязі 20 мільйонів євро на наступні три роки. Відповідну стратегію розвитку штучного інтелекту Єврокомісія представила в квітні 2018 року. Відповідно до цієї стратегії, Єврокомісія має намір залучити інвестиції в розвиток і дослідження штучного інтелекту на суму не менше 1,5 мільярда євро на період 2018-2020 років.
Загальна сума громадських і приватних інвестицій в цю сферу загалом по ЄС може досягти 20 мільярдів євро до кінця 2020 року.
В програму розвитку штучного інтелекту залучені всі країни-члени ЄС, а також Норвегія і Швейцарія.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас