Витрати на виплату зарплат військовим збільшили на 40% в 2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати на виплату зарплат військовим збільшили на 40% в 2019

Казна та Політика
1268
Витрати на виплату заробітної плати військовослужбовцям збільшено на 41% до 49,6 млрд гривень в 2019 році.
Про це повідомив представник департаменту фінансів Міністерства оборони В’ячеслав Салахов.
“Міністерством оборони передбачено видатки для виплати грошового забезпечення в сумі 49,6 мільярдів гривень. Це становить майже 49% від загальної суми асигнувань, передбачених на утримання Міністерства оборони в наступному році. Таким чином, в порівнянні з 2018 роком фонд грошового забезпечення на 2019 рік збільшено на 15,2 млрд (гривень) або 41%, що дозволить виконати завдання Глави держави і збільшити розмір грошового забезпечення не менше як на 30%, забезпечити виплату рядовому складу військовослужбовців за контрактом першого року служби в розмірі не менше 10 тисяч гривень на місяць”, – сказав він.
Також Салахов повідомив, що в поточному році будуть збільшені розміри премій військовослужбовцям на бойових посадах, в десантно-штурмових військах, силах спеціальних операцій і морської піхоти.
Першу підвищену зарплату в поточному році військові отримають в лютому як оплату за січень.
Крім того, він додав, що буде розглянуто питання про підвищення виплат військовослужбовцям строкової служби, а також про зміну оплати курсантам вищих військових навчальних закладів. Однак ця зміна потребуватиме додаткових коштів з бюджету.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас