Китай б'є рекорди за кількістю отриманих патентів на винаходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай б'є рекорди за кількістю отриманих патентів на винаходи

Світ
872
У 2018 році китайські винахідники отримали в США рекордне число патентів.
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані Відомства з патентів і товарних знаків США (United States Patent and Trademark Office, USPTO).
Всього за рік представникам китайських компаній було видано 12 589 патентів, що більш ніж в десять разів перевищує показник десятирічної давності (1223).
У порівнянні з 2017 роком кількість виданих китайським винахідникам патентів зросла на 12% (було 11,2 тис.), що стало найкращим показником серед всіх націй.
За даними USPTO, в 2018 році всі інші країни помітно погіршили свої показники за кількістю отриманих їхніми винахідниками патентів, що призвело до скорочення загального числа виданих відомством патентів на 3,5%. Так, наприклад, представникам Німеччини влада США видала 14,8 тис. патентів, що більш ніж на 6% менше, ніж роком раніше.
«Подальше зростання показників Китаю дуже цікаве. Все йде до того, що вже в найближчому майбутньому Китай обжене Німеччину, може, і не в наступному році, але через рік», – прокоментував ситуацію старший аналітик IFI Claims Ларрі Кеді.
Bloomberg відзначає, що стійке зростання числа виданих китайським компаніям патентів відображає активізацію розробки ними власних технологій.
У першій десятці компаній-одержувачів патентів США представляють також Intel (2,7 тис. патентів), Microsoft (2,4 тис.), Qualcomm (2,3 тис.), Apple (2,2 тис.) і Ford (2,1 тис.). Крім того, до топ-10 увійшли Samsung Electronics (5,8 тис.), Canon (3,1 тис.), LG Electronis (2,5 тис.) і Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (2,5 тис.).
Компаній з Китаю в першій десятці одержувачів американських патентів поки немає, проте Bloomberg відзначає, що відразу дві китайські компанії – Huawei Technologies Co. і BOE Technology Group – за рік збільшили число отриманих патентів більш ніж на 10%. Крім них, в топ-20 це вдалося тільки Ford.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас