Парковки Одеси зміняться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парковки Одеси зміняться

Технології&Авто
733
Одеські чиновники вирішили взятися за вирішення проблеми безконтрольних парковок. У мерії презентували нову концепцію розвитку паркувального простору міста, яка повинна збільшити кількість паркомісць і при цьому впорядкувати систему роботи вже існуючих.
Директор міськдепартаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Олександр Ілько зазначає, що цей проект – логічне продовження ремонту доріг і тротуарів, а також оновлення міського транспорту і зупинок.
“Концепція – це наступний етап, який окреслює наявні проблеми дорожньо-транспортної інфраструктури Одеси, передбачувані шляхи їх вирішення і механізми контролю”, – пояснив чиновник. За його словами, при складанні концепції враховували досвід інших міст і країн.
Зокрема, в рамках нової концепції фахівці пропонують перерахувати всі існуючі парковки, розробити єдині вимоги до їх оснащення та перевірити, наскільки нинішнє обладнання відповідає стандартам.
Концепція передбачає також обладнання нових паркомісць і гнучку тарифну політику, що враховує локацію і попит. А за послуги можна буде розплатитися за допомогою мобільного додатку, паркомата або інтернет-банкінгу.
З нововведень – будівництво підземних і наземних паркінгів у центрі міста і перехоплюючих парковок на основних магістралях і зовнішніх межах міста, які розвантажать дороги і збільшать пасажирооборот міського транспорту.
Крім того, чиновники обіцяють впровадити автоматизовану систему управління паркувальними просторами, за допомогою якої будуть контролювати дотримання правил зупинки, стоянки, враховувати оплату і повідомляти про наявність паркувальних місць.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас