"За" і "проти" Brexit: експерт назвав економічні вигоди для Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"За" і "проти" Brexit: експерт назвав економічні вигоди для Британії

Світ
920
Вихід Великобританії з Європейського Союзу дуже неоднозначний і поки що перебуває під великим питанням. Про це заявив економічний експерт Борис Кушнірук, пише Сьогодні.
З одного боку, у разі Brexit постраждає британський бізнес, зазначає експерт. Однак з іншого – таке рішення в майбутньому може вберегти країну від наслідків можливої глобальної економічної кризи.
“Brexit обмежує торговий оборот і створює проблеми для бізнесу. Частина фінансового капіталу вже пішла з Британії. З цієї точки зору Brexit для Британії є негативним”, – каже Кушнірук.
“Але очевидно, що ми вступаємо в зону глибокої турбулентності світової економіки і світоустрою, який було сформовано після Другої світової війни. Після цього відбудеться зміна економік і зміна центрів політичної гри. І європейці, і американці не знають, як реагувати на ці виклики. В першу чергу, це стосується питань мігрантів. В таких умовах турбулентності спроба для Великобританії сховатися на острові має певну логіку. Таким чином вони намагатимуться захиститися від хвиль дестабілізації, які можливі у світі”, – продовжує експерт.
І хоча поки що Brexit перебуває під питанням, швидше за все, Великобританія готова піти на тимчасові труднощі заради безпеки і захищеності, вважає експерт.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас