Європейським компаніям загрожують санкції США через "труби" в обхід України – ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейським компаніям загрожують санкції США через "труби" в обхід України – ЗМІ

Енергетика
668
Влада США нагадала учасникам будівництва газопроводу “Північний потік-2” про наслідки. Як пише німецьке видання Handelsblatt, посилаючись на власні джерела, Вашингтон обіцяє санкції компаніям Allseas (Швейцарія) і Saipem (Італія), якщо ті не вийдуть з російського проекту, пише Сьогодні.
При цьому Allseas має намір прокласти 90% “Північного потоку – 2” по дну Балтійського моря, а Saipem вже побудувала свою частину. Видання зазначає, що такі санкції можуть стати серйозним ударом як для будівництва газопроводу, так і для самих компаній.
При цьому джерела зазначають, що німецький уряд сподівається на відмову США від планів ввести обмеження проти Allseas. Як аргумент наводиться припущення, що в разі введення обмежень постраждають і американські нафтогазові проекти, зокрема в Мексиканській затоці.
Як повідомлялося, 12 грудня 2018 року Європарламент виступив за припинення реалізації російського проекту трубопроводу “Північний потік – 2”. Це випливає з тексту резолюції Європейського парламенту щодо доповіді “Про реалізацію Угоди про асоціацію ЄС–Україна”.
“Північний потік-2” повинен пройти по Балтійському морю, з’єднавши постачальників в Росії зі споживачами в Європі. Передбачається, що пропускна спроможність газопроводу становитиме 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро. Партнери по проекту: “Газпром”, Engie, OMV, Shell і дві німецькі компанії BASF і Uniper.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас