Заступник голови правління МХП Вікторія Капелюшна - в ТОП-20 найуспішніших бізнес-леді України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник голови правління МХП Вікторія Капелюшна - в ТОП-20 найуспішніших бізнес-леді України

Фондовий ринок
1766
Вікторія Капелюшна, заступник голови правління і фінансовий директор агроіндустріального холдингу МХП, увійшла до двадцятки найуспішніших бізнес-леді України. До переліку одного з найавторитетніших суспільно-політичних видань «Деловая столица» увійшли засновниці, власниці і керівниці українських компаній, які зуміли домогтися видатних результатів у своїй справі.
Заступник голови правління МХП Вікторія Капелюшна - в ТОП-20 найуспішніших бізнес-леді України
«При відборі кандидаток головними критеріями були саме результати (особливо за останній рік), досягнуті компаніями під їхнім керівництвом, включаючи організаційні рішення, технологічні інновації, інвестиційні досягнення і фінансові успіхи», – розповіли автори переліку двадцяти найуспішніших жінок в українському бізнесі.
Вікторія Капелюшна, яка найбільше відома успішними залученнями фінансування на світовому фінансовому ринку, працює в МХП з дня заснування компанії в 1998 році, а вже в 2006-му її було обрано до ради директорів МХП.
З її ім’ям пов’язані новаторські для українського агробізнесу підходи в залученні зовнішнього фінансування. Адже саме МХП став першопрохідцем серед компаній, що представляють український агробізнес, коли розмістив акції під час першого аграрного IPO на Лондонській фондовій біржі в 2008 році. Перед цим – у 2006 році під керівництвом Капелюшної холдинг МХП першим з українських агрокомпаній розмістив євробонди, а в 2018 році повторив цей успіх, коли залучив під час випуску нових євробондів понад півмільярда доларів, що свідчить про високий рівень довіри міжнародних інвесторів до МХП.
«Використання всіляких інноваційних інструментів – це запорука фінансової успішності, – поділилася Вікторія Капелюшна. – Для мене стимул руху вперед – це робочий драйв і бажання бути першими. І це відповідає гаслу компанії: не стояти на місці, а бігти вперед! І коли вся команда рухається в єдиному ритмі, впроваджує інновації у виробництві і у фінансовій системі, тоді можна досягти високих результатів».
Фінансовий директор МХП з 2003 року першою з українських агрокомпаній налагодила стратегічну співпрацю з найбільшими міжнародними кредиторами – Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), що входить до групи Світового банку, а також Європейським інвестиційним банком (EIB).
«Це свідчить як про високу довіру до холдингу, так і про високу ділову репутацію Вікторії Капелюшної, – зазначають автори переліку двадцяти найуспішніших керівниць українського бізнесу. – Зокрема, в критичному для України 2014 році, коли українським компаніям було дуже складно залучити кредитне фінансування, МХП зміг підписати кредитні угоди спочатку з IFC, а потім і з EIB, що дозволило агрохолдингу втілити свої плани модернізації і розширення виробництва».
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас