Центробанк ЄС готує випуск нових 100 і 200 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк ЄС готує випуск нових 100 і 200 євро

Валюта
878
Європейський Центральний банк (ЄЦБ) вживає заходів для захисту європейської валюти і створює додаткові можливості для миттєвих безготівкових розрахунків між фізичними особами.
Про це в інтерв’ю для французького телеканалу INTER повідомив член виконавчої ради ЄЦБ Бенуа Кюре.
«Іноді здається, що гроші – дуже абстрактне поняття – макроекономіка, відсотки тощо… Але вони також дуже конкретний предмет: ми проводимо дуже велику «сантехнічну» роботу в ЄЦБ для недопущення їх витоку. Ми дбаємо про захист купюр, які випускаємо з додатковими позначками безпеки. Як ви знаєте, були представлені три види нових купюр – нещодавно купюра в 50 євро, незабаром надійдуть також купюри вартістю в 100 і 200 євро», – зазначив Кюре.
Він підтвердив, що Європейський центробанк припинив випуск купюр номіналом в 500 євро і поступово буде виводити їх з обігу.
«Фактично ми припинили друк купюр в 500 євро, бо їх дуже часто використовували для відмивання грошей і для інших незаконних операцій. Тому ми зупинили це. Водночас ми розробили технічні можливості, систему платежів в реальному часі, які дозволяють банкам в зоні євро робити трансфери між фізичними особами буквально за секунди. Тому ми приділяємо багато уваги тому, щоб такі платежі здійснювалися», – додав представник ЄЦБ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас