Назвали найбезпечнішу авіакомпанію світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назвали найбезпечнішу авіакомпанію світу

Фондовий ринок
1753
Фінська компанія Finnair визнана найбезпечнішим авіаперевізником світу у 2018 році.
Це випливає зі звіту гамбурзького Центру досліджень авіакатастроф (JACDEC), оприлюдненого 3 січня.
JACDEC щороку публікує рейтинг безпеки пасажирських авіаперевізників. До рейтингу входять 100 найбільших авіакомпаній світу. Друге місце у 2018 році посіла авіакомпанія Scoot (Сінгапур), третє – Norwegian Air Shuttle (Норвегія). Компанія-переможець 2017 року – Emirates – опинилася на четвертій позиції. П’яте місце посіла іспанська Air Europa.
Німецька Lufthansa опинилася на 21-му місці. Останні місця в рейтингу безпеки авіаперевезень посіли перевізники з Росії, Ефіопії та Індонезії.
Упродовж останніх 25 років рівень безпеки авіаперевезень зріс у чотири рази, зазначають у JACDEC із посиланням на статистику.
Загалом у 2018 році внаслідок аварій літаків загинули 562 людини. У 2017 році було 40 жертв. За даними JACDEC, найбільш ризикований етап польотів – приземлення (35,6 відсотків аварій). Ще 14 відсотків аварій припадають на етап злету літаків.
Рейтинги JACDEC базуються на статистиці аварій авіакомпаній за останні 30 років, специфіці країн, в яких вони працюють, особливостях маршрутів та інших факторах.
Того ж дня веб-сайт AirlineRatings.com оприлюднив власний рейтинг топ-20 найбезпечніших авіаліній світу. За версією цього сайту, найбезпечнішим є австралійський перевізник Qantas. До кращих у рейтингу AirlineRatings.com також потрапили Finnair, Emirates, німецька Lufthansa, Austrian Airlines, British Airways та інші.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас