Після санкцій Росії: в Мінекономрозвитку підрахували імпорт товарів в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після санкцій Росії: в Мінекономрозвитку підрахували імпорт товарів в РФ

Казна та Політика
821
Росія в суботу ввела нову заборону на ввезення низки товарів з України, імпорт яких в 2018 році оцінюється в $510 млн, йдеться в повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.
У міністерстві зазначили, що загальний імпорт товарів з України в Росію в 2017 році склав $4 млрд 912,1 млн.
“Ввезення санкційних товарів (додатково заборонених в 2018 році) з України в Росію за 2018 рік складе, за попередніми оцінками, близько $510 млн”, – повідомили в Мінекономрозвитку (у 2017 році ввезення цих товарів, які були заборонені сьогоднішньою постановою, склало $468,9 млн).
Нагадаємо, в суботу прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про заборону на ввезення в Росію товарів, вироблених в Україні або які переміщуються через її територію.
“Підписаною постановою вводиться заборона на ввезення в Росію товарів, країною походження яких є Україна, або які переміщуються через територію України, за затвердженим списком. Основний обсяг товарів, щодо яких введено заборону, належить до категорії промислових. До списку також включені сільськогосподарська продукція, сировина і продовольство”, – йдеться в повідомленні прес-служби.
Росія, зокрема, заборонила ввезення з України вин, включаючи кріплені, етилового спирту, трактори, трансформатори, папір і шпалери, гравій, щебінь.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас