Moody's підвищило рейтинги Ferrexpo, "Метінвесту" і МХП до рівня "B3" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's підвищило рейтинги Ferrexpo, "Метінвесту" і МХП до рівня "B3"

Фондовий ринок
159
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service слідом за суверенним підвищило рейтинги британської компанії з активами в Україні Ferrexpo plc, холдингової структури метгрупи “Метінвест” – Metinvest B.V. (Нідерланди) – і холдингової структури агрохолдингу “Миронівський хлібопродукт” (МХП) – MHP SE.
Як повідомляється в прес-релізі Moody’s, рейтингова дія є наслідком поліпшення рейтингу України в національній та іноземній валютах до рівня “Caa1” з “Caа2”, в результаті чого стелю рейтингів автоматично підвищено до “B3” з “Caa1”.
Таким чином, корпоративний рейтинг Ferrexpo, “Метінвесту” і МХП підвищений до рівня “B3” з “Caa1”, рейтинг імовірності дефолту – до рівня “B3-PD” з “Caa1-PD”.
Крім того, Moody’s поліпшило корпоративний рейтинг “Метінвесту” і МХП за національною шкалою до “A3.ua” з “Baa3.ua” і рейтинг старших незабезпечених єврооблігацій Ferrexpo Finance Plc (британська структура Ferrexpo plc – ІФ) до рівня “B3” з “Caa1”.
Прогноз за всіма рейтингами переглянутий на “стабільний” з “позитивного”.
Moody’s при цьому зазначає хороші операційні та фінансові результати компаній, в тому числі істотну частку виручки від експортних операцій. Проте, додає агентство, рейтинги компанії залишаються обмеженими операційним середовищем в Україні з її політичними, регуляторними та фіскальними ризиками.
Як повідомлялося, Moody’s 21 грудня 2018 року підвищив рейтинг України в національній та іноземній валютах до “Caa1” з “Caа2”. Прогноз рейтингу змінено на “стабільний” з “позитивного”. Рейтинг за єврооблігаціями, випущеними в ході реструктуризації в 2015 році, підтверджений на рівні “Ca”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас