ПриватБанк підрахував обіг готівки за 2018 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк підрахував обіг готівки за 2018 рік

Кредит&Депозит
1360
З початку 2018 року через каси відділень, банкомати, термінали самообслуговування і систему інкасації ПриватБанку було оброблено готівкових коштів на суму понад 2 трлн грн, що склало майже п’ятикратний обсяг грошової бази в Україні (за даними НБУ на 1 грудня грошова база в Україні становить 412 млрд грн).
Як повідомила заступник голови правління банку Галина Пахачук, в порівнянні з 2017 роком, обсяг перерахованої ПриватБанком готівки зріс на 700 млрд грн.
Зростання обігу готівкових коштів у найбільшому банку країни пов’язане з наданням банку статусу уповноваженого для зберігання готівки НБУ, водночас клієнти банку все частіше оплачують покупки і послуги картками і смартфонами.
«Серед клієнтів ПриватБанку в 2018 році кількість безготівкових оплат зросла на 23%, і в найближчі роки ми прогнозуємо подальше зниження частки готівкових розрахунків, – зазначила Галина Пахачук. – Але поки готівка домінує в економіці країни, ми забезпечуємо найякісніший сервіс з обробки та зберігання готівки, інкасації торгівлі і банків».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас