Французька художниця зашифровує Bitcoin в картинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька художниця зашифровує Bitcoin в картинах

Світ
1371
Французька художниця Маргарита Декурсель створює картини-головоломки, розгадавши які можна отримати Bitcoin.
Вона зашифровує в полотнах програмний код. Про це повідомляє Bloomberg, пише Сегодня.
Художниці під псевдонімом @coin_artist приписують винахід крипто-арту – жанру образотворчого мистецтва, що приховує складні шифри. Перший, хто розгадає їх, може отримати гаманець з віртуальною валютою.
Найвідомішим полотном є Torched H34R7S – олійна пастель 2015 року – остання робота в серії, відомій як “Легенда про Сатоши Накамото”. Картина зображує горлицю, шахові фігури і фенікса, оточеного полум’ям, і містить символічні посилання на творця Bitcoin, а також на особисте життя Шекспіра і самої Декурсель. Анонім розгадав загадку в 2018 році і отримав 5 біткойнів – на той момент $50 тис.
Маргарита згадує, що намалювала цю картину, коли її з двома дітьми покинув чоловік. Вона орендувала кімнату в квартирі друга і не мала постійної матеріальної підтримки. Полотно писала чотири місяці ночами, поки її хлопчики спали, і в перервах між замовленнями.
Випускниця університету Орегона Декурсель створила феномен крипто-арту в 2014 році, коли намалювала картину Dark Wallet Puzzle із зображенням двох творців Bitcoin – Коді Вілсона і Аміра Таакі. Ключ вів до гаманця з 3,4 Bitcoin. Людина, яка розгадала головоломку, залишила дуже детальний опис того, як це відбувалося.
“Ця головоломка змінила два тижні мого життя. Перші кілька днів я тільки те й робив, що переписував намальовані на картині предмети і шукав патерни (шаблони проектування). Я займався цим, куди б не йшов – в метро, ​​в автобусі. У мене була зустріч з кимось у кафе і я запропонував – не хочеш заробити гроші замість того, щоб йти вчитися”, – згадує він. Друзі думали, що зможуть зламати код за кілька днів, але їм довелося написати 749 рядків програмного коду і ще близько 100 варіантів рядків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас