Товарообіг між Україною та Молдовою збільшився на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарообіг між Україною та Молдовою збільшився на 20%

Казна та Політика
117
Обсяг товарообігу між Україною та Республікою Молдова збільшився 2018 року на 20%.
Про це поінформували у прес-службі уряду Молдови за підсумками зустрічі Прем’єр-міністра Павла Філіппа з Президентом України Петром Порошенком.
«Під час зустрічі з Прем’єром Молдови Павлом Філіппом Президент України Петро Порошенко особливо підкреслив значимість поглиблення взаємодії двох країн у рамках міжнародних організацій та активізації економічних відносин. Тільки 2018 року обсяг товарообігу між двома країнами збільшився на 20%», – йдеться у повідомленні.
Підкреслюється також, що глава української держави висловився за активізацію спільних зусиль по забезпеченню регіональної безпеки і захисту суверенітету і територіальної цілісності України та Молдови.
Прем’єр-міністр Молдови Павло Філіпп висловив задоволення тим, що найближчим часом Україна розширить терміни перебування на території країни молдавських автотранспортних засобів, які займаються пасажирськими та вантажними перевезеннями (на даний час максимальний термін перебування автотранспортних засобів на території України обмежено 90 днями).
Глава молдавського уряду також звернув особливу увагу на зростаючу динаміку взаємин між двома країнами.
Зустріч відбулася в контексті відкриття нового спільного КПП на молдавсько-українському кордоні – «Паланка-Маяки-Удобне», в якому брали участь Президент України і Прем’єр-міністр Молдови.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас