Депутати пропонують вдвічі скоротити штраф за перевищення ліміту готівки в касі - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують вдвічі скоротити штраф за перевищення ліміту готівки в касі - законопроект

Казна та Політика
1392
Депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект №9451, який пропонує скоротити вдвічі штраф за перевищення ліміту готівки в касі.
Згідно з оприлюдненим на парламентському сайті текстом законопроекту, документ пропонує знизити штрафи за зберігання готівки в касі понад установлений ліміт з 200% до 100% понадлімітної суми.
Крім цього, проект закону містить пропозицію знизити штрафні санкції за неоприбуткування готівки з п’ятикратного до двократного розміру неоприбуткованої суми.
Основну питому вагу штрафів, які застосовуються за результатами фактичних перевірок, становлять штрафи за порушення оприбуткування або дотримання ліміту залишків готівки в касі, вказують автори законопроекту в пояснювальній записці, також оприлюдненій на сайті Верховної Ради.
Разом з цим тільки половина з них сплачується добровільно, а інша половина стає предметом досудового та судового оскарження, що призводить до зайвих витрат учасників судового процесу та до зайвого навантаження на судову систему, зазначено в документі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас