НБУ підвищив кваліфікаційні вимоги до керівників внутрішнього аудиту банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ підвищив кваліфікаційні вимоги до керівників внутрішнього аудиту банків

Казна та Політика
408
Національний банк України (НБУ) підвищив кваліфікаційні вимоги до керівників підрозділу внутрішнього аудиту банків, повідомляється на веб-сайті НБУ.
Згідно з повідомленням, відповідний керівник, як і глава банку, буде зобов’язаний мати вищу освіту. Така вимога міститься в змінах до положення “Про організацію внутрішнього аудиту в банках України” №311 від 10 травня 2016 року.
Крім цього, регулятор встановив обов’язковою наявність у керівника підрозділу внутрішнього аудиту банку не менше 5-річного досвіду роботи в сфері аудиторської діяльності, з яких не менше трьох років – в банку.
У положенні також врегульовано порядок проведення внутрішнього аудиту у учасника банківської групи. Він проводиться підрозділом внутрішнього аудиту банківської групи, якщо учасник банківської групи, згідно із законодавством, не зобов’язаний створювати власний підрозділ внутрішнього аудиту.
Нацбанк також вніс зміни в положення “Про порядок надання банком в НБУ аудиторського звіту за підсумками щорічної перевірки фінансової звітності” №90 від 2 серпня 2018 року. Зазначеними змінами регулятор назвав вимоги до складання банком статистичної звітності про структуру активів та зобов’язань щодо термінів у відповідність до вимог нової редакції правил організації статистичної звітності, яка подається в НБУ.
Зазначені зміни зафіксовані постановою правління “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань аудиту банків” №152 від 26 грудня 2018 року, яка набирає чинності 29 грудня 2018 року. Зміни до положення №90 набирають чинності з 1 січня 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас