Volkswagen придумав «павербанк» для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen придумав «павербанк» для електромобілів

Технології&Авто
18763
Автомобільний концерн Volkswagen анонсував випуск автономних зарядних пристроїв для електромобілів (EV).
Як повідомив німецький автовиробник на своєму офіційному сайті, вони працюють за технологією портативних зарядних пристроїв для смартфонів (павербанків).
Volkswagen має намір таким чином прискорити розширення інфраструктури електромобільних зарядних станцій (ЕЗС). Керівник напряму «Компоненти» в компанії Volkswagen Томас Шмаль назвав цю розробку «рішучим кроком до створення ефективної мережі ЕЗС».
Новий тип зарядних пристроїв з’явиться на громадських парковках і АЗС Німеччини. В середньому зарядка одного EV займе 17 хвилин (сьогодні цей процес триває близько п’яти годин).
Пілотний проект буде запущений в першій половині 2019 р. у Вольфсбурзі (федеральна земля Нижня Саксонія), де розташовується штаб-квартира концерну. Встановлення «EV-павербанків» в інших містах заплановано на 2020 рік.
Мобільні електромобільні зарядки працюватимуть незалежно від електромережі. Заправну станцію будуть міняти на повністю заряджену при досягненні порога розрядки в 20%. Виробник також передбачив можливість накопичення в «EV-павербанках» сонячної енергії та енергії вітру.
За даними Volkswagen, від одного автономного зарядного пристрою можна буде зарядити до 15 електромобільних акумуляторів, а карта ЕЗС нового типу буде занесена в спеціальний додаток для смартфонів.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас