Індія може легалізувати криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія може легалізувати криптовалюти

Фінтех і Картки
182
Влада Індії може узаконити криптовалюту, попутно встановивши низку суворих обмежень для цієї галузі.
Про це пише New Indian Express, передає Сьогодні.
Згідно з публікацією, сформований урядом комітет з вивчення криптовалют не розділяє ідею їх повної заборони.
Чиновник, який відвідав збори комітету, на умовах анонімності повідомив: “У нас вже було дві зустрічі. За загальноприйнятою думкою, криптовалюти не можна визнати повністю незаконними. Їх слід легалізувати під суворим наглядом. Обговорення триває”.
Комітет був сформований у квітні 2017 року з метою вивчення можливості регулювання криптовалют в рамках чинної правової основи і розробки нових заходів, у тому числі для захисту споживачів та протидії відмиванню грошей. У нього входять представники податкових, економічних та інших відомств, а також центрального банку. Очікується, що новий звіт для міністерства фінансів буде підготовлений до лютого 2019 року.
New Indian Express зазначає пом’якшення позиції комітету, що в жовтні рекомендував розробити “належну правову основу для заборони використання приватних криптовалют в Індії”.
У квітні ЦБ Індії заборонив регульованим фінансовим установам обслуговувати інтереси представників індустрії криптовалют, таких як біржі. Хоча офіційні висновки з цього приводу досі зроблені не були, ситуація може змінитися в найближчі місяці.
Індія є членом “великої двадцятки”, тому будь-які її ініціативи в цьому напрямку будуть узгоджені з міжнародними практиками.
“Ми отримали відгук бірж криптовалют та експертів і будемо обговорювати правові питання з Міністерством юстиції. Це складні питання. Щойно всі проблеми буде усунуто, ми зможемо забезпечити більший рівень ясності”, – додав чиновник.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас