Мінфін відновлює збір персональних даних при верифікації соцвиплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін відновлює збір персональних даних при верифікації соцвиплат

Казна та Політика
1007
Міністерство фінансів відновлює збір персональних даних при верифікації соцвиплат.
Прес-служба міністерства повідомила, що з 11 жовтня 2018 року цю роботу було заблоковано за рішенням Конституційного суду, який визнав незаконним відповідний пункт №40 прикінцевих положень Бюджетного кодексу.
За цей час ймовірні неправомірні виплати оцінюються в 171 млн гривень.
27 грудня президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Бюджетного кодексу з новою редакцією 40 пункту прикінцевих положень Бюджетного кодексу. Це дозволяє Мінфіну знову отримувати персональні дані при верифікації та моніторингу державних виплат.
“З метою забезпечити адресність державних виплат і не допустити їх неправомірне призначення, Мінфін продовжує отримувати і обробляти персональні дані і має право на доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем або реєстрів, утримувачем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування”, – повідомило міністерство.
Для комплексного врегулювання питань з проведення верифікації Мінфін розробив і подав на розгляд уряду проект закону “Про верифікацію і моніторинг державних виплат”.
Нагадаємо, у пункті 40 прикінцевих положень Бюджетного кодексу, який частково був визнаний незаконним, йшлося, що при здійсненні повноважень з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат Міністерство фінансів України має право отримувати інформацію, що містить банківську таємницю, персональні дані.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас