Samsung планує побудувати пілотну лінію з випуску QD-OLED — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung планує побудувати пілотну лінію з випуску QD-OLED

Фондовий ринок
2272
Компанії Samsung поки що нема чим відповісти на великоформатні телевізори з OLED-панелями компанії LG Display. Як не крути, панелі Samsung QLED (або QD-LED) з підсвічуванням на ефекті квантових точок не можуть на рівних конкурувати з OLED, у яких підсвічування взагалі немає.
Протиставити OLED в галузі телевізорів з великою діагоналлю компанія Samsung розраховує технологію і екрани QD-OLED, де квантові точки будуть поєднуватися з OLED (зі світлодіодами на органічній основі).
Як повідомляє південнокорейське новинне агентство etnews, стало відомо про заплановане компанією Samsung переозброєння на одному з чинних заводів з виробництва LCD-панелей. На підприємстві A3 з потужністю 150 000 підкладок на місяць, які зараз використовуються для порізки на 48- і 55-дюймові LCD-панелі, планується розгорнути пілотну лінію з випуску панелей QD-OLED на підкладках покоління 8G з розмірами субстрату 2200 × 2500 мм. Орієнтовний обсяг виробництва QD-OLED не перевищить 24 000 підкладок на місяць.
На закупівлю обладнання та супутні роботи планується витратити від одного до двох трильйонів вон (до $1,8 млрд). Примітно, що завод A3 приступив до роботи всього два роки тому і вже перебудовується. У поставках обладнання для випуску QD-OLED братимуть участь компанія Canon Tokki (установки з осадження з газового середовища) і компанії Katiba і Shemes (обладнання для струменевого друку).
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас