JPMorgan виплатить $135 млн за врегулювання претензій SEC в зв'язку з ADR — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan виплатить $135 млн за врегулювання претензій SEC в зв'язку з ADR

Фондовий ринок
118
Найбільший банк США JPMorgan Chase & Co. виплатить понад $135 млн за врегулювання претензій Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США в зв’язку з достроковим наданням ADR, йдеться в повідомленні SEC.
Регулятор стверджує, що банк надавав брокерам ADR, які повинні відображати акції відповідних іноземних емітентів за кордоном, хоча у брокерів та їхніх клієнтів не було відповідних іноземних акцій.
Порушення, виявлені SEC, були з 2011 року до початку 2015 року.
JPMorgan погодився повернути SEC прибуток, отриманий від таких операцій, і сплатити штраф, хоча банк не визнає і не заперечує звинувачення.
Американські депозитарні розписки (ADR або АДР) були створені JPMorgan в 1927 році, щоб допомогти інвесторам уникнути складнощів, пов’язаних з прямим володінням акціями іноземних компаній, а іноземним емітентам – розширити інвесторську базу в США.
ADR – похідний цінний папір на акції іноземної компанії, що зберігаються в американському банку-депозитарії. Основними депозитаріями Уолл-стріт є JPMorgan, BNY Mellon, Citigroup і Deutsche Bank.
Розслідування SEC щодо зловживань на ринку ADR триває. JPMorgan став уже восьмою компанією, оштрафованою в рамках цього розслідування.
Раніше BNY Mellon погодився заплатити SEC понад $54 млн, Citi – $38 млн, Deutsche Bank – $75 млн.
За даними BNY Mellon, в січні-червні 2018 року обсяг торгів ADR склав понад 74 млрд паперів вартістю понад $2 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас