У Китаї заявили про готовність до переговорів із США щодо торгівлі на початку 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї заявили про готовність до переговорів із США щодо торгівлі на початку 2019 року

Світ
165
Китайська влада повністю готова до проведення в січні-березні 2019 року продуктивних переговорів зі Сполученими Штатами щодо усунення взаємних економічних протиріч і припинення торговельних воєн.
Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву офіційного представника Мінкомерції КНР Гао Фена.
“Групи фахівців Китаю і США з торгово-економічних переговорів повсякчас підтримують одне з одним тісні контакти, і до січня 2019 року, крім ґрунтовних телефонних обговорень, китайська сторона вже як слід підготувалася до зустрічей, пропрацювавши конкретні деталі їх проведення”, – зазначив він, виступаючи на щотижневому брифінгу.
За словами Гао Фена, попередні консультації перед ключовим переговорним процесом, який розпочнеться 1 січня, проходять відповідно до наміченого плану. 1 грудня американський президент Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін на саміті G20 в Аргентині домовилися докласти спільнзи зусиль для укладення угоди між двома державами, яка б дозволила припинити ескалацію двосторонніх торгово-економічних протиріч.
Господар Білого дому заявив, що згоден поки не підвищувати тарифи з 10% до 25% на китайську продукцію на загальну суму 200 млрд доларів. З 1 січня по 31 березня сторони будуть проводити переговори з відповідних питань і в разі консенсусу можуть завершити торговельні війни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас