В зубній пасті виявили причину раку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В зубній пасті виявили причину раку

Технології&Авто
6129
Вчені Каліфорнійського університету в Берклі (США) з’ясували, що діти, які піддаються впливу хімічних речовин, що містяться в зубній пасті, шампуні і милі, можуть бути схильними до передчасного статевого дозрівання. Це, в свою чергу, сприяє високому ризику психічних захворювань, раку грудей і статевих органів, повідомляє видання The Star.
У дослідженні взяли участь 388 дівчаток, за здоров’ям яких стежили від самого народження до досягнення підліткового віку. Фахівці визначили основні фактори, що впливають на ріст і розвиток організму дітей. При цьому передчасне статеве дозрівання визначалося як зростання грудей і перші місячні до восьмирічного віку. Відомо, що дівчатка з цією проблемою, стаючи старшими, стикаються з соціальними проблемами і схильні до ризикованої поведінки підлітками.
Як зазначають фахівці, раннє дозрівання, спостережуване в ході багаторічних обстежень, можуть викликати такі хімічні речовини, що містяться в засобах особистої гігієни, як фталати, парабени і феноли. Їх дія нагадує дію гормонів, що призводить до збоїв в діяльності ендокринної системи. Проте вчені відзначають, що їх вплив на організм необхідно підтвердити в майбутніх дослідженнях.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас