У Раді назвали умову для повернення до воєного стану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді назвали умову для повернення до воєного стану

Казна та Політика
2110
У Раді розповіли, що під час розгляду питання про введення воєнного стану в Україні існувала загроза повномасштабного наступу з боку РФ
Верховна Рада може повернутися до питання продовження воєнного стану в разі загострення ситуації з російською агресією біля українських кордонів.
Про це заявив голова підкомітету з питань соціального та правового захисту військовослужбовців комітету з питань національної безпеки й оборони, нардеп Андрій Тетерук.
“За ці 30 днів ми побачили, що режим воєнного стану зіграв дві ключові ролі: просигналізував про акт воєнної агресії РФ і зміцнив позицію захисту на дипломатичному фронті. А по-друге, воєнний стан дозволив нам виявити недоліки і помилки у взаємодії виконавчої гілки влади, а саме Кабміну і сектору безпеки і оборони”, – розповів Тетерук.
За його словами, під час розгляду питання про введення воєнного стану в Україні існувала загроза повномасштабного наступу з боку РФ. Але поки що підстав продовжувати воєнний стан немає.
“30 днів тому розглядаючи ситуацію, що склалася, а саме акт воєнної агресії та підготовку до повномасштабного наступу на сухопутну частину нашої держави, ми мали цілком імовірну загрозу з боку РФ. Як ми бачимо за ці 30 днів жодного порушення прав не сталося. Більш загрозливих факторів ніж ті, що ми маємо, не оприлюднено. Тому немає причин продовжувати воєнний стан. Але це не означає, що ми не можемо повернутися до цього в майбутньому в разі погіршення ситуації на кордоні”, – додав він.

Довідка finance.ua

  • 26 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що воєнний стан в Україні припинено.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас