Японія відновить китобійний промисел вперше за 30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія відновить китобійний промисел вперше за 30 років

Світ
524
Японія припинить членство в міжнародній китобійній комісії з 2019 року.
Про це повідомив представник уряду країни, передає агентство AFP.
Уряд Японії прийняв таке рішення, бо спроби країни переконати комісію відновити комерційний промисел китів зазнали невдачі, через опір країн, що ведуть боротьбу з китобійним промислом.
Представник уряду Йошіхідо Суга повідомив, що Японія виходить із комісії, щоб самостійно відновити комерційне полювання на китів у липні 2019 року.
“Комерційний китовий промисел буде відновлено в липні наступного року і буде обмежений територіальними водами Японії і винятковими економічними зонами країни. Ми не будемо полювати у водах Антарктики або в південній півкулі”, — сказав Суга.
Спробам країни відновити комерційний китобійний промисел завжди протидіяли Австралія і Нова Зеландія. Обидві країни закликають до повного припинення вилову китів. Проти мораторію на вилов китів крім Японії традиційно виступають також Ісландія і Норвегія. Обидві скандинавські країни ведуть китобійний промисел в обмежених обсягах.

Довідка finance.ua:

  • Японія офіційно припинила Комерційний китобійний промисел згідно з мораторієм, введеним в 1986 році. Але за два роки Японія відновила вилов китів в антарктичних водах “в наукових цілях”.
  • У 2014 році Міжнародний суд визнав діяльність Японії такою, що зловживає виключним правом вилову в цілях науки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас