У Китаї збираються продавати клонованих домашніх тварин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї збираються продавати клонованих домашніх тварин

Технології&Авто
1468
Перше клоноване кошеня, ймовірно, з’явиться на світ у березні 2019 року в Китаї.
Про це повідомляє УНН з посиланням на газету Global Times.
Заступник генерального директора пекінської біотехнологічної компанії Sinogene Чжао Цзяньпін розповів, що перша клонована кішка буде відтворена з використанням тих же технологій, що застосовувалися при клонуванні овець. Цзяньпін зазначив, що клон має низьку дослідницьку цінність, але його компанія бачить величезний потенціал ринку клонування домашніх тварин в Китаї.
Компанія також пропонує послуги з клонування домашніх тварин за ціною 380 000 юанів (55 117 доларів) за екземпляр. Представник компанії розповів, що фірма вже отримала замовлення від двох десятків клієнтів. Клонування тварини займатиме 6-10 місяців.
Вихованець-клон імітує зовнішній вигляд оригіналу, використовує те ж клітинне ядро, але йому не вистачає оригінальної пам’яті та емоцій.
“Не дивлячись на те, що вони не зовсім такі ж, як оригінальний вихованець, клон все одно несе сильну емоційну підтримку своїм власникам”, — сказав Цзяньпін.
Повідомляється, що в Китаї кількість домашніх кішок і собак перевищує 91 млн особин.
У той же час, видання відзначає, що клонувати собак складніше, головним чином тому, що репродуктивна фізіологія собак відрізняється від інших ссавців. Їх яйцеклітини більш чутливі до стимуляції зміни зовнішніх умов. Але китайські дослідники не зупиняються. Вони вже заявляють про можливість редагування генів, наприклад для усунення вроджених дефектів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас