ШІ навчили дотримуватися соціальних норм і поважати право на власність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ навчили дотримуватися соціальних норм і поважати право на власність

Технології&Авто
487
Робототехніка швидко поширюється, і найближчим часом ШІ працюватимуть на заводах, доглядатимуть за посівами і проводитимуть консультації замість чиновників. Щоб ефективно взаємодіяти з людиною, алгоритмам необхідно мати уявлення про соціальні норми і не порушувати їх, а також поважати право людини на власність.
Інженери з Єльського університету створили штучний інтелект (ШІ), здатний засвоїти соціальні норми і прийняти право на власність.
Так, дослідники навчили ШІ розрізняти речі, що належать і не належать людині, лише кілька хвилин потримавши їх у руках.
Робота навчали на основі двох моделей – чітких інструкцій («не бери мої речі», «можеш взяти мої речі») і на основі його власного досвіду і спроб заволодіти річчю.
“Ми з колегами зосереджені на створенні таких роботів, з якими людям буде максимально легко взаємодіяти. Частина цієї роботи присвячена вивченню того, як ми можемо навчити машини загальним соціальним концепціям – речам, які важливі для людей: розуміння права власності або прохання покористуватися тим чи іншим об’єктом. Ці теми не отримують належної уваги, а між тим, матимуть принципове значення для роботи роботів в наших домівках, школах і офісах”, – кажуть інженери з Єльського університету.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас