RBC: Поки ще невеликий апаратний бізнес Google може приносити до $20 млрд доходу до 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RBC: Поки ще невеликий апаратний бізнес Google може приносити до $20 млрд доходу до 2021 року

Фондовий ринок
1747
Бізнес Google з випуску апаратних рішень поступово посилює свої позиції на ринку.
Лінійка продуктів компанії включає розумні колонки Home, стримінгові пристрої Chromecast, камери і термостати Nest, а також смартфони Pixel.
На думку аналітиків компанії RBC, ці гаджети «досягли критичного успіху і починають набирати обертів».
У звіті холдингу Alphabet надходження від продажів апаратних рішень фігурують у графі «інші доходи». Сюди ж входять доходи від хмарного напрямку бізнесу і магазину додатків. У третьому кварталі 2018 року вся ця категорія принесла близько 14% сукупного доходу Alphabet, в той час як надходження від реклами склали 85,8%.
У RBC заявляють, що нещодавні успіхи Google в сфері апаратного забезпечення, включаючи зростання популярності розумних колонок і смартфонів Pixel, приведуть до збільшення доходів і прибутку. RBC прогнозує, що в 2018 році апаратний сегмент буде приносити $8,8 млрд (або 6% валового доходу) і прибуток в $3 млрд (або 4% валового прибутку). Очікується, що до 2021 року ця сума зросте до $19,6 млрд (або 8% валового доходу), а прибуток складе $6,1 млрд (5% прибутку).
Також в RBC вважають, що в США використовується близько 43 млн пристроїв Google Home і ще близько 9 млн таких пристроїв – в інших країнах.
«Апаратне забезпечення залишається невеликою, але важливою частиною Google, з огляду на його потенціал як ключовий напрямок зростання та стратегічного хеджування компанії», – заявив аналітик RBC Марк Махані.
У той час як Махані бачить зростання доходів і прибутку від продажів апаратних рішень Google, реальна цінність таких пристроїв полягає в тому, що вони надають платформу для розробки і розгортання систем штучного інтелекту компанії і дають більше можливостей для показу реклами.
Аналітики Morgan Stanley фактично порекомендували компанії Google безкоштовно роздати свої пристрої Home Mini, щоб забезпечити можливість трансляції своїх рекламних оголошень.
За матеріалами:
CNBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас