Цей рік був вдалим для інвестиційних ринків - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цей рік був вдалим для інвестиційних ринків - експерт

Казна та Політика
328
Цей рік був вдалим для інвестиційних ринків. За 9 місяців цього року він зріс на 20%, порівняно з попереднім періодом.
Якими ж досягненнями може похвалитися вітчизняний ринок інвестицій? Про це в ефірі передачі”:https://www.youtube.com/watch?v=mzESlQDGRVc “Фінансовий тиждень” повідомив керівник відділу корпоративних фінансів і M&A компанії EY Владислав Остапенко.
“Нам поки що далеко до результатів, які у нас були до кризи, коли в середньому обсяг річних угод становив близько 3-4 млрд доларів. Зараз операції, які відкриті, мають обсяги 500-600 млн дол. Останній квартал додасть кілька сотень. Проблема України в тому, що у нас одна-дві угоди, які вистрілюють. Вони великі – на 100 млн і більше. Цього року це була угода щодо “Мрії”, яку придбала компанія з Близького Сходу. Решта угод мають маленькі обсяги, від 10 до 40 млн доларів.
На питання про основні особливості українського ринку, крім ризиковості, експерт відповів, що він вирізняється тим, що угоди проходять довго: “Найчастіше підготовленої інформації недостатньо. Тому потрібні якісь додаткові повторні перевірки. Також питання структурування угоди – тому що розрахунки в Україні за гривню не вітаються. Всі намагаються зробити це за кордоном, з використанням англійського права. І це уповільнює процес”.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас