Слов'янську ТЕС реконструюють за 19 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слов'янську ТЕС реконструюють за 19 мільярдів

Енергетика
527
Компанія “Донбасенерго” замовила китайській Dongfang Electric International Corporation реконструкцію Слов’янської ТЕС за 19,09 мільярда гривень.
Відповідна інформація оприлюднена в системі Prozorro.
Згідно з умовами тендеру, блок №6Б планується ввести в дію в липні 2022 року, а блок №6а — в липні 2023 року. На нових блоках буде використовуватися вугілля газової марки.
Виробником котлів ЦКС буде компанія Dongfang Boiler Group.
За умовами тендеру, переможець повинен залучити кредитне фінансування на суму не менше ніж 85% вартості проекту на термін не менше ніж 15 років. При цьому фінансова установа повинна мати довгостроковий кредитний рейтинг ААА і входити в 50 кращих фінустанов світу.
Фінансування має надаватися за участю Державного експортно-імпортного банку держави реєстрації переможця, яка має довгостроковий кредитний рейтинг не нижче А.
Переможець надав лист зацікавленості у фінансуванні від Банку Китаю.
Єдиним конкурентом була компанія Powerchina Henan Engineering (Китай) з котлами того ж виробника і листом зацікавленості від банку Чженчжоу.
За підсумками активних торгів ціна угоди з переможцем виявилася на 10% нижчою від очікуваної вартості закупівлі в 21,27 млрд грн.
“Донбасенерго” на чверть належить державі. Ще 61% його акцій раніше контролювали Олександр Янукович, старший син екс-президента Віктора Януковича, й Ігор Гуменюк. Однак у липні 2018 року власником цього пакету став нардеп від БПП Максим Єфімов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас