КНДР і Південна Корея об'єднали залізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР і Південна Корея об'єднали залізниці

Світ
399
Північна і Південна Корея провели символічну церемонію об’єднання залізниць двох країн, повідомляє агентство Yonhap. Захід відбувся в північнокорейському прикордонному місті Кесон, туди на спеціальному поїзді з Південної Кореї приїхали близько 100 осіб, включно з міністрами транспорту та об’єднання.
Агентство зазначає, що на церемонії були присутні представники ООН, Росії, Китаю і Монголії, передає РБК. Про об’єднання залізниць президент Південної Кореї Мун Чже Ін говорив у квітні на зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином. У жовтні Пекін і Сеул узгодили терміни початку робіт з об’єднання залізничних шляхів.
В кінці листопада дипломатичне джерело Yonhap заявило, що Радбез ООН зробив для Південної Кореї виняток з санкцій проти КНДР і дозволив країні перевозити на північнокорейську територію нафту в тому випадку, якщо вона необхідна для будівництва залізниці. Вперше про об’єднання залізниць КНДР і Південна Корея домовилися в 2000 році.
Згідно з планом трасу мли об’єднаати з Транссибірською магістраллю. Однак у 2001 році Пхеньян відмовився від реалізації цієї угоди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас