У випробуваннях шин Continental допоможуть безпілотні автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У випробуваннях шин Continental допоможуть безпілотні автомобілі

Технології&Авто
277
Компанія Continental вперше почала тестувати нові покришки з використанням самокерованого автомобіля: такий підхід, як очікується, дозволить отримувати більш надійні результати.
Одним з найскладніших завдань в розробці шин є проведення якісних випробувань. Річ у тім, що найменші відхилення на тестовому треку можуть чинити колосальний вплив на якість і порівнянність результатів. Тому до водіїв-випробувачів пред’являються дуже суворі вимоги.
Використання роботизованих автомобілів під час тестування нових покришок дозволить виключити людський фактор. «Автоматизований автомобіль дозволяє нам точно відтворювати випробування, тобто кожна шина тестується в абсолютно однакових умовах. Таким чином, ми можемо бути впевнені в тому, що різниця в результатах дійсно викликана відмінностями шин, а не самою процедурою тестування», – каже Continental.
Компанія почала використовувати робомобіль на своєму випробувальному полігоні в Ювалд (Техас, США). Машина оснащена системою самокерування Continental Cruising Chauffeur, розробленою для автомагістралей. Автомобіль обладнаний супутниковою навігаційною системою, камерою і датчиками.
Відзначається, що випробування можуть проводитися на різних дорожніх покриттях, в тому числі на гравії. Оскільки автомобіль проходить за маршрутом, який кожного разу відрізняється лише на кілька сантиметрів, покриття треку менше зношується і вимагає значно меншого обслуговування.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас