Рекордну кількість нафтотанкерів відправлено на металобрухт в 2018 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекордну кількість нафтотанкерів відправлено на металобрухт в 2018 р

Енергетика
972
Власники нафтових танкерів цього року відправили на металобрухт рекордну кількість таких суден – рівно сотню, пише агентство Bloomberg з посиланням на дані Clarkson Research Services Ltd.
З точки зору місткості танкерів цей показник був максимальним з 1985 року.
Clarkson Research Services є частиною компанії Clarkson Plc (частіше просто Clarksons) – найбільшого суднового маклера в світі.
До вересня поточний рік відрізнявся найслабшими показниками прибутку для операторів танкерного флоту щонайменше за три десятиліття.
Однак судновласники не врахували, що попит на морські перевезення нафти різко зросте восени у зв’язку з вступом в силу другої частини санкцій США проти Ірану, а також збільшенням видобутку в Росії і Саудівській Аравії.
За даними Clarkson, для тих компаній, які не стали знищувати збиткові танкери, ставки фрахту підскочили більш ніж втричі за період з кінця вересня до середини грудня.
Так, у Північному морі фрахт судна, розрахованого на перевезення до 600 тис. барелів нафти, подорожчав до середини грудня до $ 72 664 тис. на добу – максимуму за 3,5 року, свідчать дані Лондонської Baltic Exchange.
Супертанкери місткістю до 2 млн барелів заробляють $58 тис. на добу на маршрутах з країн Близького Сходу до Китаю, що є найвищим рівнем з початку 2017 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас