УЗ збирається замінити російські запчастини на українські — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗ збирається замінити російські запчастини на українські

Фондовий ринок
375
АТ «Укрзалізниця» представила потенційним українським виробникам каталог з переліком і номенклатурою запчастин, які вимагають заміни, – повідомляється на сайті перевізника.
Завдяки імпортозаміщенню запасних частин, які використовуються в залізничній галузі, економіка України в 2019 році може отримати близько 1,6 млрд грн і 8 тис. додаткових робочих місць.
«Укрзалізниця» має гостру потребу в заміщенні запчастин. Перш за все, виробництва РФ. Тому ми виходимо з пропозицією до національних виробників – створити альтернативу продукції країни-агресора. Як приклад: в 2019 році компанії необхідно 230 позицій таких запчастин – це 575 тис. од. і 1,6 млрд грн для української економіки», – сказав в.о. керівника «Укрзалізниці» Євген Кравцов.
Зараз «Укрзалізниця» веде переговори з майданчиком державних електронних торгів «ProZorro.Продажі» про надання їй можливості укладати рамкові договори з постачальниками терміном на 3 роки.
«Для вітчизняних підприємств це краще, ніж разові замовлення. Тоді власники будуть зацікавлені інвестувати в розвиток своїх виробничих баз і розуміти обсяг продукції на довгостроковий період», – вважає Кравцов.
Крім цього, наступного року «Укрзалізниця» готова додатково інвестувати 13,5 млрд грн до рівня інвестицій 2018 року. А це – 8,1 млрд грн в капвкладення і 5,4 млрд грн – в поточні ремонти.
«У 90% випадків ці кошти підуть національному виробнику. Наша мета – зменшити вартість придбання продукції і зробити її доступною, адже багато виробничих баз після розпаду СРСР залишилися за кордоном», – підкреслив Кравцов.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас