НБУ випустить пам'ятну монету з Севастополем (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ випустить пам'ятну монету з Севастополем (фото)

Банківські метали
566
26 грудня Нацбанк запустить у грошовий обіг України монету «Місто Севастополь» номіналом 5 грн, повідомляється на сайті регулятора. Тираж складе 45 тис. штук.
«Місто має давню історію, що сагає корінням глибин античної цивілізації, свідками якої є руїни Херсонеса Таврійського – античного і візантійського міста. Святиня українського православ’я – місце хрещення київського князя Володимира, за однією з версій, також розташована на території нинішнього Херсонеса (місто Корсунь за давньоруськими джерелами). У 2014 році Автономна Республіка Крим і місто Севастополь були підступно окуповані Російською Федерацією. Насильницька анексія Криму не визнається українською державою і міжнародною спільнотою, які вважають півострів тимчасово окупованою територією», – підкреслили в НБУ.
Нову монету відкарбують з недорогоцінних металів, вона буде біметалічною. Діаметр – 28 мм.
НБУ випустить пам'ятну монету з Севастополем (фото)
Нацбанк не вперше присвячує пам’ятну монету кримському місту. У травні 2008 року він карбував монету на честь 225-річчя Севастополя, в квітні 2004 р. – на честь героїчної оборони прославленого міста в 1854-1856 рр. Вперше ж йому присвятили гроші ще в далекому 1995 році – до введення гривні, коли викарбували мельхіорову монету «Місто-герой Севастополь» номіналом 200 тис. Карбованців.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас